Paimon

Despre arhidemonul Paimon – al treilea rege al infernului

Paimon, adesea menționat ca unul dintre Marii Regi ai Infernului, fiind o figură proeminentă în demonologie și tradiția ocultă – el este al 9-lea spirit din Ars Goetia și Regele Infernului cel mai supus lui Lucifer.

Ca arhidemon, Paimon ocupă un loc semnificativ în diferite grimoare, inclusiv în secțiunea „Ars Goetia” din „Cheile minore ale lui Solomon”, unde este enumerat ca fiind cel de-al nouălea spirit.

Paimon este un demon cu o putere considerabilă, dar se spune că este ascultător de Lucifer/Diavol, în toate textele fiind clasat ca un rege printre spirite (cu excepția Cărții lui Abramelin, care îl vede ca pe un duce) și este la comanda mai multe legiuni – al căror număr variază de la 200 la doar 25.

Dacă Paimon apare singur, trebuie făcut un sacrificiu pentru a chema alți doi regi demoni pe nume Bebal și Abalam, care slujesc întotdeauna sub el, dar nu îl însoțesc întotdeauna în manifestările sale în alte tărâmuri.

În anumite scrieri, se spune că Paimon este un Dominion căzut, dar alte texte sugerează că era un Heruvim, la fel ca multe lucruri legate de demoni în tradițiile biblice, originile și natura lui Paimon variind foarte mult în funcție de cercetător și de perioada de timp; în unele texte este opusul îngerului Haziel.

Paimon

Iată câteva aspecte cheie asociate cu Paimon:

Origini și calități

Se crede că Paimon provine din mitologia antică mesopotamiană și asiriană, unde a fost asociat cu fertilitatea, recolta și lumea interlopă.

În demonologie, Paimon este adesea descris ca un rege încoronat călare pe o cămilă, însoțit de o mulțime de spirite.

Se spune că are o prezență poruncitoare și o voce profundă și rezonantă.

În cele mai multe reprezentări ale lui Paimon, acesta este o figură regală călare pe o cămilă și înconjurat de bărbați care cântă muzică tare, în special la trompete. Paimon poate prezenta calități masculine sau feminine, iar coroana schimbă adesea locul între Paimon și cămila însăși; demonul are o voce răgușită și va vorbi întotdeauna în limba sa maternă, cu excepția cazului în care persoana care îl invocă îi cere să vorbească în limba lui.

Puteri și abilități

Paimon are reputația de a poseda cunoștințe vaste despre arte și științe, în special în astrologie și divinație. Se spune că el oferă familiari, oferă o perspectivă asupra misterelor ascunse și dăruiește bogăție și cunoaștere adepților săi.
Paimon are stăpânire asupra cunoștințelor și poate ghici trecutul sau viitorul, este specializat în cunoștințe „interzise” sau „ascunse”, poate dezvălui comori ascunse sau poate acorda demnități și domnii invocatorilor – poate, de asemenea, să ofere vrăjitorilor spirite familiare care sunt, de asemenea, foarte cunoscătoare în toate domeniile.

Potrivit scrierilor oculte, Paimon poate, de asemenea, să manipuleze mințile oamenilor, influențându-le gândurile și dorințele pentru a-i servi scopurilor proprii.

Paimon este, de asemenea, un demon despre care se spune că spune întotdeauna adevărul în toate relațiile sale – pe lângă cunoștințele sale vaste, se spune că Paimon este capabil să cheme și să respingă un număr mare de spirite și asistenți spectrali, să cunoască evenimentele trecute și viitoare, să învii oameni morți de câțiva ani, creând iluzii, să comande peștii, levitație, clarificarea îndoielilor și, în general, îndeplinirea oricărei sarcini prin care să-i mulțumească vrăjitorului.

Convocare și ritualuri

Ritualurile pentru invocarea lui Paimon implică adesea invocații complexe, simboluri și magie ceremonială. Practicanții pot dori să-l evoce pentru a obține cunoștințe, putere sau asistență în eforturile magice.
Invocarea lui Paimon nu este lipsită de riscuri, deoarece el este considerat o entitate puternică și potențial periculoasă. Se recomandă pregătirea adecvată și prudență atunci când se lucrează cu astfel de entități în practicile oculte.

Reprezentări moderne

Paimon a câștigat o atenție reînnoită în cultura populară odată cu lansarea filmului de groază din 2018 „Hereditary” – în film, Paimon este portretizat ca o forță răuvoitoare asociată cu ritualurile oculte și evenimentele supranaturale care se desfășoară în poveste.
Reprezentarea lui Paimon în „Hereditary” a stârnit interes pentru cercurile oculte și a dus la o curiozitate sporită cu privire la originile și atributele demonului.
În general, Paimon rămâne o figură convingătoare și enigmatică în demonologie, venerat de unii ca o sursă de cunoaștere și putere și temut de alții ca o forță răuvoitoare a întunericului. Fie că este privit prin prisma mitologiei, religiei sau culturii populare, Paimon continuă să intrigă și să captiveze pe cei atrași de misterele ocultului și ale supranaturalului.

Lasă un răspuns