Tuturor le place o ceașcă de cafea bună dimineața!
Nimic nu se aseamănă cu fiorul pe care îl simți dimineața, când simți gustul amărui al lichidului negru din ceașcă și te gândești la noua zi care urmează, la toate speranțele și la noile posibilități pe care le prezintă.
Dar câtă cafea ar trebui să beau? – cu cât bei mai mult, cu atât ziua ta devine mai bună?
Dar efectele sale asupra sănătății mele?
De fapt, cum îmi afectează consumul de cafea viața?
Cum funcționează cafeaua?
Cofeina, principala substanță din cafea este un tip de drog care promovează starea de alertă. Cofeina poate crește tensiunea arterială, dar s-ar putea să nu aibă acest efect la persoanele care o folosesc tot timpul. Cofeina crește metabolismul energetic în tot creierul – activează neuronii noradrenalinei și pare să afecteze eliberarea locală de dopamină.
Cum este cafeaua benefică pentru mine?
Cercetările clinice indică faptul că consumul moderat de cafea este benign sau ușor benefic ca stimulent la adulții sănătoși, cu cercetări continue privind dacă consumul pe termen lung reduce riscul unor boli, deși unele dintre studiile pe termen lung sunt de credibilitate îndoielnică.(Wikipedia )
Îmi place cafeaua, aș putea să o beau toată ziua!
Unii oameni consideră cafeaua ca fiind o băutură sănătoasă, dar, la fel ca majoritatea alimentelor, excesul de răsfăț poate provoca efecte secundare. Cunoașterea simptomelor cofeinei și a efectelor sale pe termen lung asupra corpului tău te poate face să te gândești de două ori la a patra ceașcă de cafea: cofeina. crește cantitatea de acid din stomac și poate provoca arsuri la stomac sau stomac deranjat. Consumul prea mare de cafea poate avea efecte negative asupra corpului nostru, perturbând echilibrul optim și hormonii și devenind un inhibitor de Chi. Prin urmare, cafeaua este atât bună, cât și rea. pentru noi, și nu poți decât să încerci să păstrezi un echilibru, să nu treci de linia subțire dintre efectele benefice și nocive ale cofeinei.
Ce este cafeaua, de fapt?
Cafea este o băutură preparată din boabe de cafea prăjite, semințele fructelor de pădure din anumite specii de Coffea. Din fructele de cafea, semințele sunt separate pentru a produce un produs stabil, brut: cafeaua verde neprăjită. Semințele sunt apoi prăjite, un proces care le transformă într-un produs consumabil: cafea prăjită, care este măcinată într-o pulbere și de obicei înmuiată în apă fierbinte înainte de a fi filtrată, producând o ceașcă de cafea (Wikipedia ).