Aemethms

În culisele spiritualității

Toate religiile majore provin din și se bazează pe meditație:
Hinduism » Yoga,
Creștinismul Iudaic » Cabala,
Budismul » Meditația budistă (Zen etc.),
Taoismul » Meditația Tao (Chi Kung).

De exemplu, când budismul ca religie se răspândea în toată Asia, maeștrii taoiști chinezi au creat o filozofie bazată pe meditația Tao pentru a-și susține identitatea în rândul populației generale. Această filozofie este Tao ca religie.

La un moment dat în istorie, cineva a atins prin meditație o stare de conștiință, pe care majoritatea oamenilor o înțeleg ca iluminare.
Persoana iluminată le-a povestit altora despre asta, sub formă de metafore filozofice.
Ei nu cunoșteau semnificația unor expresii precum celulele, genele, energia electromagnetică, vibrația etc., de aceea nu puteau vorbi și învăța despre aceste lucruri așa cum putem noi astăzi.
Acesta este motivul pentru care au folosit metafore filozofice.
Când logica a fost aplicată acestei filosofii, toată lumea credea că dacă ar trăi după metaforele filozofice ar atinge aceeași stare de conștiință.
Această abordare spirituală se numește religie.

Ceea ce religia încearcă să obțină este o un sentiment frumos, care se numește iubirea lui Dumnezeu.
Cu ajutorul rugăciunii și al controlului gândurilor tale, ai putea fi capabil să fii iubit de Dumnezeu; astfel toate gândurile și sentimentele negative se vor diminua.

Religii 4

Acceptând și acționând asupra așa-ziselor noastre gânduri și porniri negative, hrănim gândul sau pornirea negativă în loc să scăpăm de ele.
Religia funcționează pentru un anumit procent de oameni – la urma urmei, o rugăciune este o formă de meditație.
Dacă cineva greșește față de tine sau de familia ta, ai puterea în minte să simți o iubire necondiționată față de persoana respectivă? Religia trebuie privită ca o abordare spirituală, dar nu ca singura abordare.

Dacă scriu o lucrare foarte ccuprinzătoare despre gustul unei banane, o poți înțelege vreodată dacă nu ai gustat niciodată o banană până acum?
Poate credeți că înțelegeți, dar adevărata înțelegere va veni cel mai probabil după ce veți gusta banana.
Cărți precum Biblia sau Coranul încearcă să explice ceva care este foarte greu de înțeles din punct de vedere logic.
Astfel de cărți sunt adesea greșit înțelese și interpretate greșit; ca urmare, mulți oameni sunt induși în eroare spre altceva.
De exemplu, islamiștii radicali invocă un război religios și ucid civili nevinovați; spiritualitatea este despre dragoste și armonie, nu război.
De asemenea, unii predicatori spun să ne simțim vinovați, pentru că Isus a murit pentru păcatele noastre – vinovăția este o emoție negativă și trebuie să renunțăm la ea. Cu siguranță Isus și-ar fi dorit același lucru.
Conform filozofiei creștine, Isus a suferit pe cruce, ca să nu fim noi nevoiți să suferim, dar trebuie să ne dăm seama și să acceptăm ce a făcut.
La fel ca orice alte sentimente negative, sentimentele de vinovăție fac duc exact la asta: suferință.

În ultimii ani, Biserica Catolică a avut probleme cu preoții care abuzează sexual băieți; imaginați-vă doar cât de disfuncționali sunt acești preoți, și ei vă spun cum să trăiți și să gândiți, să funcționați bine.
Ei ar putea să trimită mesajul greșit, deoarece cuvintele din Biblie pot fi interpretate în multe feluri.
Doar comparați Biblia așa cum este scrisă în limba română veche și în cea nouă.
Instituționalizarea religiei a schimbat sensul în unele pasaje biblice – ei doresc să-i facă pe oameni să creadă că știu ce gust are o banană, fără s-o guste.

Religii 6

Biserica are o puternică filozofie despre caritate și ajutorarea celor nevoiași, însă organizează festivaluri și alte evenimente de caritate.
Puneți-vă întrebarea asta: „Dacă pot avea jocuri de noroc și bingo la biserică, atunci e bine să pariezi”? Este doar o scuză proastă pentru un jucător de noroc, dar biserica trimite oamenilor un mesaj greșit – un semn clar de corupție.
În primul rând, biserica ar trebui să fie aici în scopuri spirituale, nu materialiste.
Ideea de a strânge bani pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie, atrage mai mulți oameni în biserici, dar căile lor nu sunt etice.

Nu religia este problema, ci oamenii din spatele ei!

Dacă luăm, de exemplu, revolta din Rai, ceea ce s-a întâmplat acolo a fost că un înger numit Lucifer a început să emane lumină pentru a pretinde că este Dumnezeu.
Lumina lui Dumnezeu ar trebui să fie caldă și iubitoare, dar lumina lui Lucifer era rece, nu la fel ca a lui Dumnezeu.
Chiar dacă lumina lui Lucifer era rece, unele spirite din ceruri au refuzat să-l recunoască pe Dumnezeu ca fiind o ființă supremă și au început să se închine lui Lucifer ca și cum el ar fi fost Dumnezeu – drept urmare, Dumnezeu i-a alungat din Rai.
Chiar și până acum, aceste spirite continuă să se închine lui Lucifer crezând că este Dumnezeu fără să fie conștienți de greșeală.
Aceeași greșeală au făcut-o și încă o fac oameni precum cavalerii cruciați din Evul Mediu, și islamiștii radicali și preoții pedofili din zilele noastre.
Lucifer are multe trucuri în mânecă și este ușor să pici în plasa lui fără să-ți dai seama.

Pentru a înțelege cum are cu adevărat gustul o banană, trebuie doar să guști banana – această capacitate de a „gusta din banană” este accesibilă tuturor oamenilor.
Toată lumea are toată înțelegerea în ei.
Dacă intri în contact cu ea în interiorul tău, atunci vei ști cum are gustul cu adevărat banana.
Această realizare vă va aduce la concluzia că cel mai bine este să vă întoarceți la rădăcini, de unde a început totul – meditaţie.
Dacă urmați calea meditației, nu veți fi induși în eroare, decât dacă nu doriți să treceți peste preconcepții.

Majoritatea oamenilor au o percepție incorectă a scopului meditației.
Meditația se împarte în două categorii majore: prima este meditația pasivă, iar a doua este meditația activă.

Meditația pasivă

În meditația pasivă meditezi pentru a te relaxa și doar pentru atât.

Meditația activă

Prin meditația activă ne apropiem de sinele nostru metafizic și facem ceva cu energia noastră interioară care ne oferă un rezultat al vindecării minții, a corpului fizic și a eu-lui metafizic.
După cum a declarat un maestru taoist, „Amatorii meditează pentru a se relaxa, iar profesioniștii se relaxează pentru a medita.”

Există multe tipuri de meditație activă pe care le putem discuta: acestea se pot baza pe respirație sau pe liniștea minții, ca în meditația Zen.
La fel de bine, se poate baza și pe mișcarea fizică, ca în Tai Chi sau Hatha Yoga.
De asemenea, poate fi executată prin utilizarea sunetului, cum ar fi intonarea mantrelor.
Se poate face și prin vizualizare, ca de exemplu, prin orbita microcosmică a Tao-ului sau a Cabalei.

Parte integrantă a modului în care circulăm energia este modul în care ținem pricioarele în timpul sesiunii de meditație: dacă ne încrucișăm picioarele sau le lăsăm neîncrucișate.

Meditație

Energia, care vine de pe Pământ, intră în noi înșine prin piciorul nostru stâng și spiralează prin celulele noastre și iese în Univers.
În mod natural, energia, care vine din univers, spiralează prin celulele noastre și iese piciorul nostru drept în Pământ – pe aici eliberăm traumele.
Încrucișându-ne picioarele, închidem cercul.
Aceasta înseamnă că ceea ce am eliberat din piciorul drept se întoarce prin piciorul stâng.
Formele de meditație care necesită picioare încrucișate, funcționează printr-un punct numit perineu, situat între anus și organele genitale; chinezii numesc acest punct Hui-Yin (Poarta vieții și a morții).

Meditația prin vizualizarea culorilor

Acesta este un tip de meditație activă prin vizualizarea culorilor cu picioarele neîncrucișate.
Aceasta este o meditație foarte puternică și extrem de eficientă.
Folosind acest tip de auto-vindecare, ajungem prin subconștientul nostru adânc în sinele nostru interior, pentru a începe să eliberăm traumele emoționale pe care le-am stocat în noi înșine de-a lungul vieții.
Aceste traume emoționale sunt cauza majoră a majorității bolilor, cum ar fi tumori canceroase, chisturi, dureri de cap, probleme cu organele, coșmaruri, insomnie, oboseală cronică, dependențe de tot felul și multe altele.

Aceste traume ne modelează personalitatea – emoțiile negative sunt responsabile pentru toate alegerile noastre majore de viață: partenerii noștri de viață, domeniile de muncă, mașina pe care o conducem, casa în care locuim, prietenii noștri și toate celelalte decizii pe care le luăm în această viață.
Alegerile pe care le facem astăzi ne modelează destinul.

Permiteți-mi să vă explic metodologia de vindecare prin culoare!
Sinele nostru interior și emoțiile noastre sunt o energie care vibrează.
Emoții diferite vibrează pe frecvențe diferite.
Diferite culori vibrează pe diferite frecvențe.
Energia ne urmărește mintea, deci, dacă vizualizăm o anumită culoare care trece printr-un anumit centru energetic, aducem o vibrație de vindecare.
Rezultatul acestei acțiuni este eliberarea traumelor emoționale și crearea unei adevărate vindecări.

Meditatie

Când te uiți la aura cuiva, vezi culori – asta înseamnă că vezi emoțiile care vibrează în persoană și din asta poți deduce anumite lucruri despre persoană: modul în care gândește el sau ea, nevoile, atitudinile și problemele sale de sănătate.

Deoarece suntem făcuți din culori (lumină) cel mai bine este să medităm la ceea ce suntem cu adevărat, adică lumină.
Unele culori sunt mai pozitive decât altele – cu cât sunt mai multe culori pozitive în aura noastră, cu atât vom fi mai bine din punct de vedere mental, emoțional și fizic.

Când începi acest tip de meditație, din cauza oportunității sale, vei descoperi că mulțimea de emoții eliberate va veni atât de repede încât vei fi dezechilibrat (metafizic).
Îți va fi greu să renunți la traumă – acest lucru se datorează faptului că ai învățat să trăiești cu aceste probleme emoționale de foarte mult timp și nu știi cum să trăiești fără ele.
Prin urmare, sentimentul inițial va fi dorința de a rămâne cu ele.
Aici este recomandată vindecarea cu cristale.

Nu trebuie să rămânem așa cum suntem, putem fi mult mai mult!
Prin această meditație îți vei permite să faci alegeri mai bune în viață.
Este greu de spus cât timp va dura pentru că fiecare este diferit.
Numai tu poți determina cât de repede vei progresa.

Meditația prin vizualizare ghidată

Nu recomand utilizarea de vizualizare ghidată, muzică cu mesaje subliminale sau de afirmare pozitivă!
Materialele de meditație/vizualizare ghidată și muzica pot fi bune pentru începători, dar odată ce înveți să vizualizezi, trebuie să începi să o faci pe cont propriu.
La fel ca atunci când un bebeluș învață să meargă, este bine să-l țină cineva de mână, dar odată ce copilul poate merge singur, nu mai are nevoie de această mână.

Muzica cu mesaje subliminale și de afirmare pozitivă funcționează foarte bine, dar problema este că te fac să fii ceva ce nu ești.
Pentru a fi ceea ce „tu” ești, trebuie să cauți în tine – ești deja o ființă „uimitoare”, care în cele mai multe cazuri pur și simplu nu funcționează bine din cauza traumelor din trecut.
Dacă folosești muzica cu mesaje subliminale sau de afirmare pozitivă vei ajunge să fii disfuncțional, dezechilibrat.
Sinele tău interior nu va fi pașnic și mulțumit. Îți vei crea, fără să știi, energia oamenilor de care vrei să fii plăcut.
Nu va fi de mirare că te vor plăcea, îți vei crea o cale, astfel epuizându-ți organele și întregul corp energietic.
Nu acesta este modul de funcționare!

Lecțiile de viață

Mulți oameni vorbesc despre spiritualitate ca de un mod de a-ți învăța lecțiile de viață.
Acest lucru este adevărat, dacă este privit dintr-un unghi corect.
Când atingi o sobă încinsă și te arzi, lecția este să nu atingi aragazul fierbinte.
Dar să ne învățăm lecțiile de viață la nivel spiritual înseamnă să ne ocupăm de problemele emoționale care ne-au determinat să luăm decizia de a atinge aragazul fierbinte în primul rând și apoi să eliminăm problema.
În cele din urmă, vei realiza că alegerile greșite pe care le făceai în viața ta au fost cauzate de problemele tale emoționale – atunci vei dobândi o înțelegere adevărată și vei fi învățat cu adevărat lecția!

Cu siguranță făcut multe alegeri proaste în trecut. Astăzi știi că toate s-au datorat nesiguranțelor tale, fricilor și problemelor care au apărut în relațiile cu alții, cum ar fi ranchiune și sentimente de ură. Cu ajutorul meditației vei învăța multe lecții și asta îți va duce viața într-o direcție minunată.
În același mod, îi poți ajuta pe alții să-și recunoască problemele și să-și învețe propriile lecții.

Referințe

  1. O ființă de lumină numită om, 2004, Jiri Dolejs

Lasă un răspuns